Pihlaka-õunakissellFoto: Daisy Lappard
Gluteenivabad retseptid
11. oktoober 2010, 10:00

Pihlaka-õunakissell

Serveeri jäätise, mannapudru, vahukoore, kohupiima jms.

Kogus: neljale

Koostisosad
5 dl õunakuubikud
2 dl vesi
2 dl suhkur
1 tk Sidrunist pressitud mahl
3 dl Pihlakamarjad
0.5 tk Vanillikaun
1 spl Maisitärklis

Valmistamine
1.  Koori, puhasta ja haki õunad.
2.  Puhasta pihlakad eemaldades rootsud ja mädad marjad.
3.  Pane õunad ja pihlakad vee ja suhkruga keema. Lisa ka vanillikaun ja sidrunimahl.
4.  Keeda, kuni viljad on pehmed.
5.  Lahusta tärklis väheses vees ja sega kisselli hulka.
SOOVITUS
* Eelista kissellis pigem hapukaid õunu, millel rohkem iseloomu.
* Soovi korral võid kisselli ka püreestada, saad ühtlase ilma tükkideta maiuse.