Pihlaka-õunakissellFoto: Daisy Lappard
11. oktoober 2010, 10:00
Pihlaka-õunakissell
Serveeri jäätise, mannapudru, vahukoore, kohupiima jms.
Kogus: neljale
Koostisosad
5 dl õunakuubikud
2 dl vesi
2 dl suhkur
1 tk Sidrunist pressitud mahl
3 dl Pihlakamarjad
0.5 tk Vanillikaun
1 spl Maisitärklis
Valmistamine
1. Koori, puhasta ja haki õunad.
2. Puhasta pihlakad eemaldades rootsud ja mädad marjad.
3. Pane õunad ja pihlakad vee ja suhkruga keema. Lisa ka vanillikaun ja sidrunimahl.
4. Keeda, kuni viljad on pehmed.
5. Lahusta tärklis väheses vees ja sega kisselli hulka.
SOOVITUS
* Eelista kissellis pigem hapukaid õunu, millel rohkem iseloomu.
* Soovi korral võid kisselli ka püreestada, saad ühtlase ilma tükkideta maiuse.
Kommentaarid (0)