Vene köök

Heeringavinegrett 

Roman Zaštšerinski, 11. oktoober 2010, 10:01
HeeringavinegrettFoto: Kristjan Lepp

Kogus: kuuele

Koostisosad
5 tk väikesed kartulid
1 tk suur porgand
2 tk hapukurk
2 tk soolaheeringa filee
0.5 tk pikk värske kurk
2 tk punapeet
10 tk rohelise sibula varred
VINEGRETIKASTE
3 spl veiniäädikas
10 spl rafineerimata päevalilleõli
0.5 tl sool
must pipar
1 tl suhkur
1 tk väike sibul

Valmistamine
Keeda koorimata porgand ja kartulid pehmeks ning jahuta toatemperatuuril. Teise potis keeda koorimata peedid ja jahuta.Koori värske kurk ja lõika suuremateks tükkideks, hapukurk lõika pisut väiksemateks tükkideks. Koori kartulid, porgand ja peedid ning lõika samasugusteks tükkideks nagu värske kurk. Sega tükeldatud ained omavahel.Nüüd valmista kaste. Sega õli äädikaga ja lisa peeneks hakitud sibul. Maitsesta soola, suhkru ja pipraga. Vala kaste salatiainetele ja sega ettevaatlikult. Lase enne serveerimist 2-3 tundi külmkapis maitsestuda. Haki roheline sibul ja lisa vahetult enne serveerimist.P.S. Samuti kasutatakse selles salatis veel hapukapsast, õunu, varssellerit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee