Anni Arro peedipirukasFoto: Sandra Urvak
Küpsetised
12. august 2011, 05:47

Anni peedipirukas

Sõnaga pirukas seostuvad meil enamasti ümarad munaga määritud ja ohtra täidisega saiapätsid, alati soojad ja pehmed. Peedipirukas ei ole klassika, kuid pärast purpurpunast mahlast ampsu tundub, nagu oleksite seda pirukat kogu oma elu tundnud ja söönud. Uus klassika.

Kogus: neljale

Koostisosad
500 g Lehttainas
2 tk keedetud peet
1 tk Punane sibul
1 tl Pune (kuivatatud)
0.5 dl Oliiviõli
2 spl palsamiveiniäädikas
sool, pipar
100 g Feta juust
värske pune ja petersell

Valmistamine
Viiluta peet, pane kaussi ja lisa oliiviõli, palsamiveiniäädikas ja pune. Sega õrnalt läbi, et marinaad jaotuks ühtlaselt. Lõika sibul sektoriteks ja prae oliiviõlis kergelt läbi. Lisa peedile ja lase paarkümmend minutit tõmmata. Kuumuta ahi 200°C-ni. Laota lehttainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning vajuta peedid ja sibulad tainasse. Tükelda peale fetajuustu ja piserda natukese oliiviõli-peedivedelikuga. Küpseta umbes 20 minutit, kuni tainas on äärtest krõbe ja juust kergelt pruunistunud. Haki peale värsket punet ja peterselli ning söö kohe.