Marineeritud peet Parmesani juustuga
Kogus: kahele
Koostisosad
1 tk keedetud peet
1 küüs küüslauk
2 dl külmpressitud oliiviõli
2 spl Palsamiäädikas
punet
Basiilik (värske)
rukolat
1 spl röstitud seedermänniseemneid
pipar
Parmesan v. muu kõva juust
Valmistamine
Koori peet ja lõika õhukesteks viiludeks. Sega omavahel oliiviõli, palsamiäädikas ja pressitud küüslauk. Aseta peedid oliiviõlisegu ja hakitud punega kihiti kaussi. Kata kauss ja lase vähemalt 1 tund külmkapis maitsestuda – mida kauem, seda maitsvam.
Aseta peediviilud vaagnale. Puista peale röstitud seedermännipähklid, tükkideks rebitud basiilik, rukolalehti ja juustulaaste. Maitsesta värskelt jahvatatud pipra ja marinaadiseguga. Ülejäänud marinaadi sobib kasutada erinevates salatites.
Kommentaarid (0)