Taimetoidu retseptid

Marineeritud peet Parmesani juustuga 

Anni Arro, 13. oktoober 2011, 06:05
Marineeritud peet Parmesani juustuga Sandra Urvak
Peet on Eesti köögiviljade seas tõeline kaunitar. Kui kummaline, et selline seest siiruviiruline ja purpurpunane juurikas kasvab meie mustas mullas… Tihti tapetakse peedi tõeline maitse üleliigse äädika ja suhkruga. See on täielik kuritegu! Proovi hoopis sellist varianti, mis pole üldse keeruline ja millest saadud maitseelamus tasub end kümnekordselt ära…

Kogus: kahele

Koostisosad
1 tk keedetud peet
1 küüs küüslauk
2 dl külmpressitud oliiviõli
2 spl Palsamiäädikas
punet
Basiilik (värske)
rukolat
1 spl röstitud seedermänniseemneid
pipar
Parmesan v. muu kõva juust

Valmistamine
Koori peet ja lõika õhukesteks viiludeks. Sega omavahel oliiviõli, palsamiäädikas ja pressitud küüslauk. Aseta peedid oliiviõlisegu ja hakitud punega kihiti kaussi. Kata kauss ja lase vähemalt 1 tund külmkapis maitsestuda – mida kauem, seda maitsvam.
Aseta peediviilud vaagnale. Puista peale röstitud seedermännipähklid, tükkideks rebitud basiilik, rukolalehti ja juustulaaste. Maitsesta värskelt jahvatatud pipra ja marinaadiseguga. Ülejäänud marinaadi sobib kasutada erinevates salatites.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee