Küpsetised

Kõrvitsakook 

Anni Arro, 29. september 2010, 07:04
Kõrvitsakook Sandra Urvak
Kõrvits ei ole vaid purki panemiseks. Kõrvitsaga saab korda saata palju väikesi imesid. Siin üks neist. Tõesti midagi erilist!

Kogus: kaheksale

Koostisosad
250 g Muretainas
500 g seemnetest puhastatud kõrvits
5 tk muna
4 spl suhkur
250 g Kohupiim
250 g Mascarpone
1 spl tärklis
1 spl Vanill- või vanilliinsuhkur

Valmistamine
Eelkuumuta ahi 200 kraadini ja küpseta kõrvits ahjus pehmeks. Eemaldakoor ja lase viljalihal pisut jahtuda. Vispelda kausis kokku munad ja suhkur.Lisa vanillsuhkur, tärklis, mascarpone, kohupiim ja kõrvitsa viljaliha. Püreeri kõik saumikseriga ühtlaseks massiks. Suru tainas võiga määritudküpsetusvormi ja äärista servad hõbepaberiga.Küpseta 200-kraadises ahjus kuldseks. Eemalda hõbepaber ja kalla segu vormi. Alanda ahju kuumust 190 kraadini ja küpseta kooki 40 minutit, kuni see on pealt kaunilt oranž ja küps.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee