Kiudainerikkad toidud

Ploomimoos rosinate ja pähklitega 

Angelica Udeküll, 24. september 2010, 12:44
Ploomimoos rosinate ja pähklitegaFoto: Daisy Lappard
Rosinate asemel võid katsetada ka teiste kuivatatud puuviljadega.

Kogus: ühele

Koostisosad
400 g Ploomid
80 g Kuldsed ja tumedad rosinad
50 g Kreeka pähklid
2 tk Apelsin
0.5 tk Sidrun
Suhkur

Valmistamine
  1. Lõika ploomid neljaks ja haki sidruni ning apelsini viljaliha.
  2. Sega kõik komponendid, v.a pähklid, omavahel kokku.
  3. Lase segu keema ja keeda, kuni suhkur on sulanud. Keeda, kuni moos hakkab paksenema.
  4. Eemalda tulelt ja sega juurde pähklid.
  5. Tõsta moos kuumadesse purkidesse ja sule õhukindlalt.
SOOVITUS:  
* Tummine ploomimoos sobib nii saia peal söömiseks kui ka näiteks lisandina friteeritud juustu ja hariliku juustu kõrvale.
* Kui tahad vürtsi lisada, võid moosi hulka segada ka hakitud ingverit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee