Ploomimoos rosinate ja pähklitega
Kogus: ühele
Koostisosad
400 g Ploomid
80 g Kuldsed ja tumedad rosinad
50 g Kreeka pähklid
2 tk Apelsin
0.5 tk Sidrun
Suhkur
Valmistamine
1. Lõika ploomid neljaks ja haki sidruni ning apelsini viljaliha.
2. Sega kõik komponendid, v.a pähklid, omavahel kokku.
3. Lase segu keema ja keeda, kuni suhkur on sulanud. Keeda, kuni moos hakkab paksenema.
4. Eemalda tulelt ja sega juurde pähklid.
5. Tõsta moos kuumadesse purkidesse ja sule õhukindlalt.
SOOVITUS:
* Tummine ploomimoos sobib nii saia peal söömiseks kui ka näiteks lisandina friteeritud juustu ja hariliku juustu kõrvale.
* Kui tahad vürtsi lisada, võid moosi hulka segada ka hakitud ingverit.
Kommentaarid (0)