Kalatoitude retseptid

Praetud sinepiräimed 

Mirja von Knorring, 3. detsember 2009, 11:45
Praetud sinepiräimedFoto: Kristjan Lepp
Kuldpruunid räimed, sobivad hästi näiteks kartulipudruga

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kg räimed
2 tk Muna
2 dl koor
1 sl Sinep (mitte kõige kibedam)
Rukkijahu
Sool
100 g Või
1 sl Õli

Valmistamine
Puhasta kalad ja eemalda selgroog. Loputa kalu külma vee all ja patsuta majapidamispaberiga kuivaks. Valmista munadest, koorest ja sinepist segu ning kasta kalad sellesse. Lase natuke nõrguda. Keeruta kalu soolaga maitsestatud rukkijahus. Prae ilusaks kuldpruuniks.Serveeri kartulipudru või keedetud tillikartulitega. Seltsiliseks sobib ka äädikane kurgisalat ja külm õlu.Argipäevasem versioon samast toidust aga käib nii. Puhasta kalad, kuid jäta selgroog sisse. Eemalda kaladelt pead. Loputa kalad, paneeri soolaga maitsestatud rukkijahus ja prae õli-võisegus samamoodi kui eelmisi kalugi. Mina (Mirja von Knorring – toim) panen pannile alati kõigepealt väikese tilga õli, seejärel noaotsatäie võid ja praen räimi mõlemalt poolt, nii ei kao värske kala maitse ega struktuur ning nauding on garanteeritud.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee