Rukki-kakaorull pohladegaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
5. september 2012, 06:34

Rukki-kakaorull pohladega

Eksootiline kakao koos kodumaise rukki ja pohladega tekitavad selles koogis üllatavalt uudse ja hõrgu maitsekooskõla.

Koostisosad
4 tk Muna
1.5 dl Suhkur
2 sl Rukkijahu
4 sl Kartulijahu
2 sl Naturaalne kakaopulber
2 tl Küpsetuspulber
TÄIDIS
600 g kohupiimapasta
1 dl Suhkur
2 dl Pohlad

Valmistamine
Mikserda munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Sõelu peale omavahel segatud kuivained ja tõsta suure lusikaga alt ülespoole ettevaatlikult segamini. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200° juures 8–10 minutit. Laota lauale uus küpsetuspaber, kummuta küps tainaplaat selle peale ja lase jahtuda. Täidise jaoks mikserda kohupiimapasta suhkruga. Sega lusikaga juurde pohlad ja maitsesta vajadusel täiendavalt suhkruga. Laota täidis jahtunud tainaplaadile. Keera paberi abil rulliks ja pane, liitekoht all, paariks tunniks külma.