Küpsetised

Spinati-kukeseenepannkoogid 

Sikke Sumari, 9. september 2008, 11:50
keseenepannkoogidFoto: Kristjan Lepp
Spinati-kukeseenepannkoogid.

Koostisosad
125 g nisujahu
0.5 tl Suhkur
0.5 tl Sool
1 tl Küpsetuspulber
0.75 tl Söögisooda
1 tk Muna
2 sl või (selitatud)
2.5 dl hapupiim või keefir
2 -3 sl Selitatud võd praadimiseks
125 g Kukeseened
250 g Spinat (värsked, elastsed lehed)

Valmistamine
1. Pruunista kukeseened kergelt lusikatäie võiga. Spinatit hauta pannil 2–3 minutit. Sõelu jahu, sool, suhkur, küpsetuspulber ja sooda kaussi ning tee keskele süvend. Löö sinna muna ja sega korralikult. Nüüd lisa pool vedelikukogusest peene nirena ja sega jahu vähehaaval vedeliku hulka, nii et moodustub ühtlane segu. Ära rohkem vedelikku praegu lisa, sest muidu saab tainas tükiline. Ühtlast valmis tainast võid vedeliku abil muuta nii õhukeseks, kui ise soovid. Lase tainal pool tundi seista. See peaks olema voolav.
2. Kuumuta praepann ja määri võiga. Kalla meelepärane kogus tainast kannust või kulbist pannile ja küpseta keskmisel kuumusel. Nüüd lisa seeni ja spinatit – vaata, et seda jätkuks kõigile kookidele. Kui taina pinnale kerkivad mullid ja alumine pool on kuldpruun (selleks kulub 3–5 minutit), keera kook puulabidaga ringi. Prae ka teine pool 2–3 minutiga pruuniks.
3. Lao pannkoogid üksteise otsa, nii seisavad need soojad, ja serveeri kohe, kui viimane kook on valmis.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee