Küpsetised

Õuna-toskamuffinid 

Toidutare, 4. veebruar 2010, 20:49
Mandleid sisaldav toskakate koos õunamoosiga muudab isegi kõige tagasihoidlikumast tainast koogikesed atraktiivseks ja eriliseks.

Kogus: ühele

Koostisosad
3 tk muna
2 dl suhkur
50 g sulatatud küpsetusmargariin
1 tk sidruni riivitud kollane koor
1 dl sidrunimahl
1 dl vesi
1.5 tl Küpsetuspulber
3.5 dl jahu
TÄIDIS
1 dl paks õunamoos
TOSKAKATE
50 g küpsetusmargariin
3 sl suhkur
2 sl piim
150 g Mandlilaastud

Valmistamine
Vahusta munad suhkruga tihedaks ja heledaks vahuks. Sega juurde sulatatud ja leigeks jahtunud margariin, lahjendatud sidrunimahl ning riivitud sidrunikoor; küpsetuspulbriga segatud jahu lisa läbi sõela. Jaga tainas pesadesse, täites need kahe kolmandiku kõrguselt. Eelküpseta koogikesi 175° juures umbes 10 minutit.Valmista vahepeal toskakate, kuumutades kokkusegatud aineid väikses paksupõhjalises keedunõus, kuni segu pakseneb. Tõsta eelküpsetatud muffinite peale kõigepealt teelusikatäis moosi ja seejärel toskakatet. Küpseta ahju ülemisel siinil veel 10 minutit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee