Itaaliahõngulised pärmitainamuffinidFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
4. veebruar 2010, 20:47

Itaaliahõngulised pärmitainamuffinid

Tavalisest rohkem näputööd ja aega nõudvad koogikesed, mille vaimustav aroom ja suurepärane maitse sunnivad aga nähtud vaeva hetkega unustama.

Kogus: ühele

Koostisosad
2 dl piim
25 g Presspärm
1 tl Basiilik (kuivatatud)
3 sl õli
1 dl riivitud mozzarella
5.5 dl jahu
0.5 tl sool
TÄIDIS
1 dl päikesekuivatatud tomatid
2 dl mustad kivideta oliivid
2 dl riivitud mozzarella
1 tl Basiilik (kuivatatud)

Valmistamine
Lahusta pärm käesoojas piimas, lisa muud ained. Töötle tainas kas kätega sõtkudes või köögikombainis ühtlaseks ja elastseks. Lase soojas kohas rätiku all 30 minutit kerkida. Rulli tainas jahuga üleraputatud laual ristkülikuks ning kata peenestatud täidiseainetega, raputades need kordamööda võimalikult ühtlaselt tainale. Keera ristkülik pikemast servast alates rulli ja lõika seejärel 12 tükiks. Tõsta tükid, lõikepind ülevalpool, muffinivormidesse. Pintselda soovi korral munaga üle ja küpseta 225° juures 15 minutit.