Kräsune beseekook Foto: Eva Palu
Nädala kook
14. oktoober 2011, 08:25

Kräsune beseekook

Lihtsalt valmistatav kook, mis meenutab õige pisut kräsupead. Kook on päris magus, aga vaarikad tasakaalustavad seda magusust kenasti.

Koostisosad
2 tk muna
200 g hapukoor
1 tl Küpsetuspulber
1.5 dl nisujahu
1 dl suhkur
TÄIDIS
50 g Tume šokolaad
2 dl Vahukoor
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
150 g Vaarikad
70 g beseeküpsised
2 sl suhkur

Valmistamine
Esmalt küpseta koogipõhi. Vahusta munad ja suhkur mikseriga, lisa käsitsi segades hapukoor ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Kalla segu 24 cm-se koogivormi ja küpseta 200-kraadises ahjus ca 20 minutit.
Vahusta vahukoor suhkruga. Sega juurde vanillisuhkur, tükeldatud beseed ja vaarikad (jäta osa vaarikaid ka koogi kaunistuseks). Kalla segu küpsenud koogipõhjale ja kaunista vaarikate ning pealeniristatud tumeda šokolaadiga.