Torta di risoFoto: Eva Palu
Kiudainerikkad toidud
25. jaanuar 2010, 12:13

Torta di riso ehk riisikook

Kui teile maitseb riisipuding, siis on suure tõenäosusega ka see kook üks teie lemmikutest, mille jaoks sain inspiratsiooni Jamie Oliver´lt. Hea nii soojalt kui külmalt, serveerituna hapukoorega või ilma. Riisipudingu võid valmis teha ka juba eelmisel päeval.

Koostisosad
125 g või
100 g suhkur
255 g nisujahu
poole apelsini koor
2 tk Munakollane
2 sl külm vesi
TÄIDIS
200 g pudruriis
1 l piim
1 dl vesi
poole apelsini koor
2 sl suhkur
2 tk suur muna

Valmistamine
Vahusta toasoe või suhkruga ja lisa jahu, apelsinikoor ja munakollased. Kui segu on jämedamat sorti riivsaia- laadseks muutunud, lisage külm vesi. Sõtkuge kiirelt tainapalliks, suruge 28 cm-se koogivormi põhja ja pange tunnikeseks külmkappi.
Pane potipõhja 1 dl vett, lase keema, lisa riis ja kuumuta kuni riis on vee enda sisse peaaegu imenud. Pane pliidikuumus keskmisel temperatuurile. Lisa väikeste osadena piim, kui see on riisi sisse imendunud, lisa juurde. Sega nii tihedalt kui võimalik. Keeda niimoodi putru 35 minutit, seejärel lülita pliidikuumus välja, lisa suhkur ja apelsinikoor ja jäta see siis kaane alla vähemalt 15 minutiks hauduma. Jahuta.
Küpseta muretaina põhja 200-kraadises temperatuuris u. 10 minutit, kuniks see on kuldpruun. Sega jahtunud riisipuder 2 lahtiklopitud munaga ja vala eelküpsetatud koogitainale. Küpseta veel umbes 20 minutit, kuniks kook on pealt kuldkollane.