Küpsetamata magustoidud

Kohvi-mousse ehk kohvivaht 

Angeelika Kang, 28. juuni 2012, 10:36
Kohvi-mousse Jaan Heinmaa
Mousse ehk vaht on populaarne prantsuse magustoit, mis võlub oma kerguse ja lihtsusega.

Kogus: neljale

Koostisosad
2 dl piim
0.5 dl espresso või väga kange kohv
2 tk muna
1 dl suhkur
4 tk Želatiinilehed
(või 2 tl želatiinipulbrit + 2 sl vett)
2 dl vahukoor
KAUNISTUSEKS
Pähklid

Valmistamine
Kuumuta kastrulis piim ja kohv keemiseni, sega ühtlaseks ning tõsta tulelt. Eralda munakollased valgetest. Sega kausis omavahel munarebud ja suhkur, vala pidevalt segades juurde piimakohv. Kalla kastrulisse tagasi ning kuumuta pidevalt segades, kuni segu pakseneb. Tõsta tulelt ja jahuta. Pane želatiinilehed külma vette pehmenema või sega želatiinipulber veega ja lase paisuda 5 minutit. Pigista želatiinilehtedest vesi välja ning sega vähese kuuma veega. Paisutatud želatiin sulata kuumaveevannis. Jahuta želatiinisegu. Mikserda koor ja munavalged eraldi kaussides kohevaks vahuks. Nirista želatiinisegu piima-munasegusse ning töötle ühtlaseks. Sega õrnalt juurde vahukoor ja kõige lõpuks munavalged. Jaga mass pokaalidesse või ühte suuremasse kaussi ning hoia külmkapis 2 tundi.Raputa kaunistuseks peale hakitud pähkleid.
Kogused on mõeldud 4-6 inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee