Lihatoidu retseptid

Peekonikartulid juustukreemiga 

Lia Virkus, 2. september 2008, 07:28
Peekonikartulid juustukreemiga Jaan Heinmaa
Suvel tee grillil, sügisel-talvel saad seda rooga ka ahjus valmistada.

Kogus: neljale

Koostisosad
8 tk Suuremad kartulid
8 viilu toorsuitsupeekon
JUUSTUKREEM
200 g Feta juust
100 g Maitsestamata toorjuust
1 tk Väiksem punane sibul
6 tk päikesekuivatatud tomatid õlis
0.5 dl Hakitud petersellilehed
Sool
Must pipar
1 dl Hapukoor

Valmistamine
Juustukreem tee valmis juba varem, samuti keeda kartulid poolpehmeks. Vahetult enne serveerimist keera kartulid peekonisse ja küpseta.
Pese kartulid ja kaabi puhtaks. Keeda 15 minutit kergelt soolases vees ja poolita seejärel. Keera peekoniviilud ümber kartulipoolikute. Küpseta neid grillil või ahjus vormi sees 225° juures 10 minutit, kuni kartulid on pehmed ja peekon mõnusalt krõbe. Juustukreemi valmistamiseks mikserda hapukoor, feta- ja toorjuust. Haki punane sibul peeneks ja lõika päikesekuivatatud tomatid ribadeks, sega koos peterselliga juustukreemi hulka. Serveeri kuumi kartuleid koos juustukreemiga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee