Kiudainerikkad toidud

Pariisi õunakook 

Angeelika Kang, 7. september 2008, 09:27
Pariisi õunakook Jaan Heinmaa
Väga maitsev kuldkollane kook, mis tänu suurele õunakogusele on mahlakas ka paari päeva pärast.

Koostisosad
1.5 dl jahu
1 dl Suhkur
1 sl Küpsetuspulber
0.25 sl Sool
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
3 tk Muna
3 sl Õli
1 dl Piim
800 g Õunad
KATE
0.75 dl Suhkur
1 tk Muna
50 g Või

Valmistamine
Määri 24 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja servad võiga. Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool ja vanillsuhkur. Lisa muna, õli ja piim. Koori õunad, eemalda südamik ja viiluta. Sega õunaviilud tainasse ning vala segu koogivormi. Küpseta ahjus 25-40 minutit. Vahepeal valmista kate. Sega omavahel suhkur, muna ja sulatatud või ning vala koogile. Küpseta veel 10 minutit. Jahuta vormis 10 minutit ja serveeri.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee