Küpsetised

Preilide õunakook 

Eva Palu, 8. september 2009, 08:19
Preilide õunakook Eva Palu
See on preilide õunakook põhjusel, et on hästi õhuke ja peen. Kook, mida mõnus sõbrannaga vesteldes mekkida.

Koostisosad
100 g või
2.5 dl nisujahu
2 sl suhkur
2 sl külm vesi
PEALE
2 tk Õun
2 +2 sl suhkur
1 tl Kaneel (jahvatatud)

Valmistamine
Näpi külmad võitükid jahu ja suhkruga ning enne kui või on lõplikult end jahu sisse imenud, lisa 1-2 spl külma vett. Sõtku tainaks ja pane külmkappi ootele.
 
Puhasta õunad südamikest (ära neid koori!), viiluta õhukeseks. Võta kapist tainas ja rulli küpsetuspaberile selliselt, et 22 cm läbimõõduga vorm saaks kenasti täidetud. Lõika üle jäävad servad maha ja pane koos küpsetuspaberiga küpsetusvormi (selliselt, et paberi servad jäävad vormi vahelt välja. Aseta koogile õunad ja raputa ühtlaselt peale 2 spl suhkrut ja 1 tl kaneeli. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit ja seejärel 175-kraadises ahjus 20 minutit.
 
Võta kook ahjust ja lase sel pisut jahtuda. Raputa peale veel 2 spl suhkrut, võta (kreembrülee) leeklamp ja kõrveta suhkur. Kui Sul leeklampi ei ole, saad suhkru karamellistada grillrežiimil. Kook on parim samal päeval süües.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee