Lihatoidu retseptid

Vorstistrooganov 

Alvar Andres Virkus, 14. juuni 2010, 08:56
VorstistrooganovFoto: Jaan Heinmaa
Serveeri seda maitsvat vorstikastet makaronide, riisi, keedetud kartuli või hoopis kartulipudruga. Selline kaste on väga populaarne Rootsimaal lastega peredes.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
25 minutit

Koostisosad
400 g keeduvorsti (nt laste- või doktorivorsti)
2 tk sibul
1 sl või
2 sl nisujahu
0.5 tl sool
2 sl tomatipüree
0.5 sl terav sinep
1 -2 sl (või mahe sinep)
2 dl Puljong
1 dl hapukoor
roheline sibul või murulauk

Valmistamine
1. Lõika vorst kangideks.
2. Koori-haki sibul(ad) ja kuumuta väiksel tulel pannil võis.
3. Lisa vorstikangid ja pruunista kergelt.
4. Puista peale jahu ja sega läbi.
5. Sega omavahel sinep, sool, pipar, tomatipüree ja puljong. Vala kiirelt pannile, sega korralikult ning hauta veel 10 minutit.
6. Lisa hapukoor, sega läbi ning hauta paar minutit. Puista üle hakitud rohelise sibula või murulauguga.

Soovitus
Kui kastet jääb järele, valmista järgmisel päeval maitsev vormiroog, pannes kastme ahjuvormi kihiti viilutatud keedukartulitega. Peale puista riivitud juustu.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee