Eesti köök

Munasoust suitsulihaga 

Toidutare, 3. september 2009, 09:13
Kiire argipäevakaste värskete kartulite kõrvale. Maitseb eriti hästi siis, kui lisandiks on värske hapendatud kurk.

Kogus: neljale

Koostisosad
250 g läbikasvanud suitsupeekonit
1 tk sibul
1 kuhjaga sl jahu
2 klaasi piim
4 tk muna
sool, pipar
KAUNISTUSEKS
murulauk

Valmistamine
Lõigata peekon kuubikuteks ja hakkida sibul peeneks. Praadida peekonit, kuni rasv eraldub ning liha hakkab kergelt pruunistuma. Tõsta kolmandik kõrvale ja hoida soojas. Lisada pannile jäänud peekonile hakitud sibul ning praadida see klaasjaks. Puistata juurde jahu ja pruunistada pidevalt segades. Seejärel kallata hulka piim ja lasta keema. Kloppida munad lahti ning lisada keevale soustile, samal ajal segades. Kaste peab jääma mõnusalt paks, aga mitte nagu puder. Vajadusel panna juurde piima ja kuumutada läbi. Maitsestada soola ja pipraga. Serveerimisel riputada peale hakitud murulauku ning kõrvale tõstetud peekonikuubikuid.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee