Eesti köök

Maksakaste III 

Maire Suitsu, 3. september 2009, 09:12
Maksakaste IIIFoto: Jaan Heinmaa

Kogus: ühele

Koostisosad
1 tk suur sibul
300 g (veise)maks
veidi jahu
sool, pipar
3 sl õli
2 sl jahu
1 dl vesi
3 dl rõõsk või hapukoor
sool, valge pipar

Valmistamine
Kõrgel kuumusel ja liiga kaua praetud maks on maitsetu ja kuiv. Maitsva kastme saamiseks pruunista kiiresti maksa pealispind ja lase lõplik valmimine toimuda vedelikus, kus temperatuur teatavasti ei saa tõusta üle saja kraadi.Hauta poolrõngasteks lõigatud sibulat pannil õlis 7–8 minutit, tõsta vahukulbiga ära. Lõika maks paari sentimeetri paksusteks ribadeks, paneeri need soola ja pipraga segatud jahus ning prae kiiresti ümberringi pruuniks. Raputa peale jahu, sega läbi ning lisa vesi, seejärel koor ning sibulahautis. Hauta kastet veel 5–7 minutit, maitsesta soola ja jahvatatud valge pipraga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee