Retseptid
3. september 2009, 09:12

Lihtne hapukoorekaste

Kogus: ühele

Koostisosad
3 sl õli
2 -3 sl jahu
3 dl külm vesi
2 dl Hapukoor 20%
sool
1 tl või
valge pipar (jahvatatud)
till, murulauk

Valmistamine
Aja õli väikese keedunõu põhjas madalal kuumusel tuliseks. Raputa juurde jahu ning lase puukahvliga pidevalt segades küpseda helepruuniks. Tõsta pann kohe tulelt, kalla ühekorraga juurde külm vesi ja sega plastvispli või puukahvliga ühtlaseks. Tõsta pliidile tagasi, kuumuta segades kuni paksenemiseni ning hauta küpse maitse saavutamiseks 7–8 minutit. Lisa vähehaaval hapukoor, sega hästi läbi ja lase korraks peaaegu keema tõusta. Maitsestamiseks piisab soolast, soovi korral ka vähesest valgest piprast. Laual võib kastmele raputada maitserohelist. Valmiskastmele võid lisada teelusikatäie võid, mis täiustab maitset ning annab läiget.