Taimetoidu retseptid

Hele põhikaste (velouté) 

Maire Suitsu, 3. september 2009, 09:12
Hele põhikaste (velouté)Foto: Jaan Heinmaa

Kogus: ühele

Koostisosad
3 sl jahu
3 sl või
5 dl külm hele puljong
sool
jahvatatud valge pipar

Valmistamine
Sulata või keedunõu põhjas, sõelu või raputa juurde jahu ja sega hästi läbi, väldi jahu pruunistumist.Kui jahu ja või on segunenud, kalla korraga juurde kogu külm vedelik ja sega kaste ühtlaseks. Kui lisatav vedelik on soe, lisa see vähehaaval ja peene nirena, kastet kogu aeg põhjast segades. Maitsesta soovikohaselt ning keeda madalal kuumusel ja vahetevahel labidakesega mööda põhja segades vähemalt 10 minutit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee