Küpsetised

Mandline ploomikook oliiviõliga 

Eva Palu, 31. august 2009, 06:41
Mandline ploomikook oliivõliga Eva Palu
Mõnusalt mandline ja pehme kook, mille saad muuta täiuslikuks kodumaiste ploomidega.

Kogus: ühele

Koostisosad
2.5 dl jahu
150 g mandlid
1 tl Küpsetuspulber
3 tk Muna
1 dl Suhkur
1 dl Oliiviõli
1 tk apelsinist pressitud mahl ja riviitud koor
6 -8 tk Ploomid
2 sl Suhkur

Valmistamine
1. Lõika ploomid pooleks ja eemalda kivid. Pane potti, lisa 2 spl suhkrut ja 2 spl apelsinimahla. Keeda 10 minutit madalal kuumusel, eemalda pliidilt ja jäta jahtuma.
2. Koori mandlitelt nahad. Selleks leota neid vähemalt 30 sek äsja keema läinud vees ja eemalda noa abiga nahad. Kuivata mandleid kuumal pannil (ettevaatust, ära rösti!) ja peenesta kohvijahvatajas.
Sega saadud mandlijahu nisujahu ja küpsetuspulbriga. Klopi munad suhkruga lahti ja lisa õli ning ploomiküpsetamisest järelejäänud apelsinimahl ja riivitud apelsinikoor. Sega juurde kuivained. Kalla tainas 22-cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ja pista koogitainasse ploomid, sedapsi, et lõikepind on üleval pool. Ploomidest eraldunud mahl jäta kasutamata.
3. Küpseta 30-45 minutit 175-kraadises kuumuses. Kook säilib pehmena mitu päeva.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee