Skandinaavia köök

Norra kukeseenepirukas 

Toidutare, 28. august 2009, 07:03
Norra kukeseenepirukas Jaan Heinmaa
Kõige maitsvam on pirukas värsketest kukeseentest, kuid muidugi saad kasutada ka muid värskeid või soolaseeni. Kuna iga seen maitseb omamoodi, saadki nii iga kord uue maitsega piruka.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg:
Valmistamisaeg 20 minutit + 30 minutit külmas +30 minutit ahjus

Koostisosad
TAINAS
3 dl nisujahu
125 g Või
2 sl jääkülm vesi
1 tl köömned
0.5 tl sool
TÄIDIS
2 tk sibul
1 tk (või salatisibul)
5 dl Kukeseened
1 sl või
sool, pipar
1 suur peotäis Basiilik (värske)
3 tk muna
2.5 dl Rõõsk koor 10%
200 g Riivjuust

Valmistamine
Haki külm või soola ja jahuga segamini. Lisa köömned ja vesi ning sega ühtlaseks tainaks. Vajuta 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja külgedele ning pane 30 minutiks külma.Puhasta ning tükelda seened ja sibulad. Pruunista sibul võis ja tõsta pannilt. Tõsta seened pannile ja pruunista, kuni vedelik aurustub. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa sibulad ja sega segamini. Tõsta segu pirukapõhjale ja puista üle hakitud basiilikuga. Klopi munad koorega lahti, lisa juust ja vala täidisele.Küpseta pirukat 225-kraadises ahjus umbes pool tundi, kuni see on saanud kauni värvi ja munasegu hüübinud.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee