Toidukordade retseptid

Ahjuköögiviljad 

Toidutare, 26. august 2009, 16:30
AhjuköögiviljadFoto: Jaan Heinmaa
Lihtne ja maitsev lisand liha- või kalaroogade juurde. Kui praed peekonit rohkem, võib olla ka iseseisev eine.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
Valmistamisaeg 35 minutit + 50 minutit ahjus

Koostisosad
2 tk Pastinaak
500 g Kaalikas
3 tk Porgand
200 g Juurseller
2 sl Tume siirup
2 sl Palsamiäädikas
3 sl Oliiviõli
2 sl Rosmariin (hakitud)
sool
120 g Peekon

Valmistamine
Koori juurviljad ja lõika ühesuurusteks üsna õhukesteks tikkudeks. Laota juurviljad suurde ahjuvormi või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Sega siirup, palsamiäädikas ja õli ning vala köögiviljadele.Raputa peale soola ja hakitud rosmariini. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 45–50 minutit, kuni juurviljad on pehmed.Prae peekon pruuniks ja krõbedaks, nõruta majapidamispaberil ja raputa köögiviljadele.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee