Kanakarri kartuli ja riisigaFoto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
10. november 2010, 08:48

Kanakarri kartuli ja riisiga

See Indiast pärit roog on maitsev keedetud riisiga. Kui kartulite ja riisi kooslus on vastuvõetamatu, võib kartulid välja jätta.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
Ettevalmistusaeg 20 minutit + 1,5 tundi hautamiseks

Koostisosad
3 sl jahu
3 sl Karripulber
1 tl Sool
700 g Kanafilee
4 tk Kartul
3 tk Porgand
2 tk Õun
2 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
1 tk roheline tšillipipar
1 dl vesi
375 g Kookospiim
Rosinaid
Arahhispähkleid
1.5 tl Jahvatatud vürtsköömen

Valmistamine
Sega jahu, karri, vürtsköömned ja sool kausis või kilekotis. Pane juurde 2 cm suurusteks tükkideks lõigatud kanafileed ja sega hästi jahuga kokku. Pane potti kooritud ja viilutatud kartulid, porgandid ja õunad, hakitud sibulad ja küüslauk, seemnetest puhastatud ja hästi peeneks hakitud tšilli.
Tõsta peale kanatükid, vala juurde vesi ja hauta 1 tund. Vala juurde kookospiim ja hauta veel 30 minutit. Soovi korral maitsesta vähese soolaga. Raputa peale rosinaid ja arahhispähkleid. Serveeri keedetud riisiga.