Küpsetised

Sidruni-mustikakeeks sidruniglasuuriga 

Toidutare, 26. august 2009, 13:22
Sidruni-mustikakeeks sidruniglasuuriga Jaan Heinmaa
Lõunamaine sidrun moodustab kodumaiste mustikatega oivalise koosluse, mida täiendab veelgi hapukas glasuur.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 40 minutit ahjus

Koostisosad
125 g või/margariin
2.5 dl Suhkur
2 tk Muna
4 dl Jahu
0.5 tl Söögisooda
Soola näpuotsaga
1.5 dl hapupiim
1 tl riivitud sidrunikoor
2 sl Sidrunimahl
2 -3 dl värsked või külmutatud mustikad
SIDRUNIGLASUUR
3 dl Tuhksuhkur
1 -2 tl riivitud sidrunikoor
2 -3 sl Sidrunimahl
KAUNISTUSEKS
riivitud sidrunikoort või värskeid mustikaid

Valmistamine
Vahusta toasoe rasvaine suhkruga. Lisa ükshaaval munad, samal ajal vahustamistjätkates. Ühenda jahu sooda ja soolaga, lisa kuivainesegu vaheldumisi hapupiimaga rasvaine-munavahule. Sega hulka ka riivitud sidrunikoor ja mahl. Vala pool tainast võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi.Riputa peale pool mustikatest. Kata ülejäänud tainaga ja puista peale ülejäänudmustikad. Küpseta 175kraadises ahjus 40 minutit. Kontrolli tikuga küpsust! Lase keeksil 15 minutit vormis jahtuda ning kummuta siis välja. Sega kokku glasuur (segu peab tulema sellise konsistentsiga, et seda saab niristada küpsetise peale). Nirista glasuur jahtunud keeksile ning kaunista riivitud sidrunikoore või värskete mustikatega. Keeksist saab 12 tükki.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee