Kiudainerikkad toidud

Muraka-juustukook 

Toidutare, 25. august 2009, 07:36
Muraka-juustukook Jaan Heinmaa
Väga mahlane kuldkollase kattega juustukook, mida võid valmistada igal aastaajal kas värsketest murakatest või poes müüdavast murakamoosist.

Koostisosad
PÕHI
100 g Digestive küpsised
50 g Või
1 tl Fariinsuhkur
TÄIDIS
400 g Maitsestamata toorjuust (näit. Philadelphia)
2 tk Muna
1 dl Suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
PEALE
500 g paks hapukoor
0.5 dl Suhkur
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
KATE
200 g murakakeedis
0.5 dl murakaliköör
0.5 dl apelsinimahl
3 lehte Želatiin

Valmistamine
Purusta küpsised peeneks jahuks. Sulata või ja lisa fariinsuhkur. Sega juurde küpsisepuru. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja.
Täidise tegemiseks sega omavahel toorjuust, munad, suhkur ja vanillsuhkur. Vala segu põhjale ja küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Tõsta välja ja jahuta pool tundi. Sega omavahel hapukoor, suhkur ja vanillsuhkur. Määri segu koogile ja küpseta veel 10 minutit. Võta ahjust ja jahuta täielikult.
Sega murakakeedis ja -liköör. Pehmenda želatiinilehti 5 minutit külmas vees, pigista kuivaks, sulata kuumas apelsinimahlas ja lisa murakasegule. Sega ühtlaseks ja vala koogile.
Hoia kooki enne serveerimist vähemalt 5 tundi kuni üle öö külmas.
Koogist saab 10 tk.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee