Punase tomati marmelaad
Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min
40 minutit
Koostisosad
750 g Tomat
1 tk sidruni mahl ja riivitud koor
1 kg moosisuhkur
SOOVI KORRAL
1 dl kooritud mandlid
Valmistamine
Koori tomatid. Kõige lihtsam on seda teha, kui lõikad tomati koorele risti ja kastad tomati korraks keeva vette – siis eemaldub nahk noaga tõmmates kergesti. Lõika ära ka varrekoht ja tükelda siis tomatid. Sega paksupõhjalises kastrulis sidrunikoore ja -mahlaga ning kuumuta keemiseni. Lisa moosisuhkur, sega ja keeda 10 minutit. Kui soovid lisada mandlid, tee seda nüüd ja kuumuta veel korra läbi. Eemalda tekkinud vaht ja jaga marmelaad kuumadesse purkidesse. Lase 30 minutit jahtuda, sule õhukindlalt ja säilita jahedas.
Kogustest valmib 1 liiter marmelaadi.
Kommentaarid (0)