Punase tomati marmelaadFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
19. august 2009, 09:10

Punase tomati marmelaad

Kui tomatite söömisest isu täis, tasuks neist keeta marmelaadi. See on oivaline lisand erinevatele juustudele kas koos küpsiste või tumeda rukkinäkileivaga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min
40 minutit

Koostisosad
750 g Tomat
1 tk sidruni mahl ja riivitud koor
1 kg moosisuhkur
SOOVI KORRAL
1 dl kooritud mandlid

Valmistamine
Koori tomatid. Kõige lihtsam on seda teha, kui lõikad tomati koorele risti ja kastad tomati korraks keeva vette – siis eemaldub nahk noaga tõmmates kergesti. Lõika ära ka varrekoht ja tükelda siis tomatid. Sega paksupõhjalises kastrulis sidrunikoore ja -mahlaga ning kuumuta keemiseni. Lisa moosisuhkur, sega ja keeda 10 minutit. Kui soovid lisada mandlid, tee seda nüüd ja kuumuta veel korra läbi. Eemalda tekkinud vaht ja jaga marmelaad kuumadesse purkidesse. Lase 30 minutit jahtuda, sule õhukindlalt ja säilita jahedas.
Kogustest valmib 1 liiter marmelaadi.