Kiudainerikkad toidud

Endatehtud boršipõhi 

Lia Virkus, 19. august 2009, 09:12
Endatehtud boršipõhiFoto: Jaan Heinmaa
Valmista suve lõpul, sügise algul suurem kogus boršipõhja ja pane purkidesse. Supi tegemiseks lahjenda seda 1:1 veega, lisa liha või vorsti ning soovi korral ka kartuleid.

Kogus: ühele

Koostisosad
3 kg Valge peakapsas
1 kg Porgand
1 kg Peet
1 kg Kurk
1 kg Tomat
1 kg Sibul
0.5 l Õli
200 g Suhkur
5 -10 sl Sool
5 lehte Loorber
4 sl Äädikas 30%
tilli
20 tera Must pipar

Valmistamine
1. Riivi porgandid ja peedid, viiluta kapsad. Tükelda tomatid (soovi korral koori eelnevalt), kurgid ja sibulad. Aja suures potis õli kuumaks, pane sinna riivitud peet ja porgand ning keeda 5 minutit. Lisa kapsas, pipar, sool, suhkur ja loorberilehed, keeda 20 minutit.
2. Lisa ka tomati-, kurgi- ja sibulatükid ning keeda 20 minutit. Viimasena lisa äädikas ja tükeldatud till, keeda veel 2–3 minutit.
3. Vala kuum salat steriliseeritud purkidesse ja kaaneta.
Kogustest valmib 7 liitrit.
HEA IDEE!
Värske kurgi asemel võid kasutada ka marineeritud kurki. Lisa need tükeldatuna koos äädikaga kõige viimaks, keeda korraks kõik veel läbi ning tõsta boršipõhi purkidesse. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee