Tervislik rosolje kodujuustugaFoto: Jaan Heinmaa
24. august 2009, 07:35
Tervislik rosolje kodujuustuga
Vana hea rosolje tervislikum variant, kus hapukooremajoneesikastme
asemel on kodujuust ja tsipake oliiviõli.
Retseptis liha puudub, aga soovi korral võib alati lisada
head vorsti, sinki või praeliha. Ilma lihata sobib nii iseseisva
roana kui ka mõne mõnusa šnitsli või prae kõrvale.
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 30 minutit maitsestumiseks
Koostisosad
4 tk väiksed keedupeedid
4 tk koorega keedetud kartulid
3 tk Õun
4 tk Marineeritud kurk
1 pakk (220g) suitsumaitseline heeringas
350 g Kodujuust
2 sl Oliiviõli
sool, pipar
Valmistamine
Koori ja lõika keedupeet ja kartul viiludeks, siis tükelda väikesteks kangideks. Samuti lõika kangideks õun, kurk ja heeringas. Sega kausis läbi, lisa oliiviõli ja sool-pipar ning sega veel. Seejärel lisa kodujuust, sega ja lase külmkapis umbes pool tundi maitsestuda.
Kommentaarid (0)