Kiudainerikkad toidud

Kihiline õunakook 

Alvar Virkus, 2. september 2008, 07:36
Kihiline õunakook Jaan Heinmaa
Maitsev koogiretsept, mis on jõukohane ka noorematele pereliikmetele.

Kogus: kuuele

Koostisosad
100 g Või
1 dl Suhkur
1 tk Muna
3 dl nisujahu
3 tl Küpsetuspulber
3 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
3 tk Õun (kooritud)
SERVEERIMISEKS
vanillijäätist või -kastet

Valmistamine
Sega omavahel suhkur, jahu, küpsetuspulber ja vanillsuhkur. Sulata või, klopi hulka muna ja sega koos jahu-suhkruseguga ühtlaseks tainaks. Vooderda piklik keeksivorm (või 24 cm läbimõõduga ümmargune vorm) seest küpsetuspaberiga. Suru pool tainast vormi põhja. Riivi puhastatud õunad ja laota tainale. Rulli kahe kile vahel ülejäänud pool tainast ja kata sellega õunamass (rullitud tainast on raske vormi panna, aga tõsta väiksemate osadena ja silu ühtlaseks). Küpseta 200 kraadi juures 25–30 minutit või kuni kook on pealt kuldkollane. Lase pool tundi jahtuda ja serveeri leigena koos külma kastme või jäätisega. 
Maitsvaid õunakooke!

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee