Paprika-baklažaanihoidisFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
1. september 2008, 07:13

Paprika-baklažaanihoidis

Itaaliapärase hoidise põhikomponentideks on köögiviljad, ürdid ja oliiviõli. Serveeri seda liharoogade kõrvale või eelroana krõbeda itaalia leivaga.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kg Punased ja kollased paprikad
1 kg Baklažaan
1 dl Meresool
6 dl Valge veini äädikas
1 tk Punane tšillipipar
3 küünt Küüslauk
1 sl Harilik pune (kuivatatud)
3 dl Kvaliteetne oliiviõli
0.5 dl Suhkur

Valmistamine
Puhasta paprikad ja lõika peenteks ribadeks. Koori baklažaan ning lõika samuti ribadeks. Tõsta ühte kaussi kihiti paprika ja teise kaussi kihiti baklažaan, puistates kihtide vahele soola.
Aseta raskused peale ning lase poolteist tundi seista; selle ajaga eraldub päris palju vedelikku. Kurna köögiviljad ning pigista neist suurem vedelik välja, pane samadesse kaussidesse tagasi.
Vala peale veiniäädikas ja lase taas poolteist tundi seista, nõruta vedelik ning pigista see ka köögiviljadest välja. Pane paprika- ja baklažaaniribad ühte suurde kaussi. Lisa viilutatud tšilli, küüslauk, pune, oliiviõli ja suhkur, sega läbi ning tõsta kuumadesse purkidesse. Sule õhukindlalt ja säilita jahedas.
Kogustest valmib 3 liitrit hoidist.