Itaalia köök

Puravikulasanje 

Toidutare, 29. august 2008, 10:53
PuravikulasanjeFoto: Jaan Heinmaa
Parmesaniga üleküpsetatud puravikulasanje on toekas kõhutäis nii lõunaks kui ka õhtuks. Kui puravikke pole, võid roa tegemisel kasutada muid seeni.

Kogus: kuuele

Koostisosad
250 g Lasanjeplaadid
SEENEKASTE
100 g Peekon või suitsuribi
3 dl Puravikud (puhastatud)
1 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
1 purk (400g) Purustatud tomatid
1 tk Puljongikuubik (köögivilja)
1 -1.5 dl Vesi
0.5 tl Sool
0.25 tl Must pipar
2 tl Harilik pune või basiilik
0.5 tl Tüümian
JUUSTUKASTE
3 sl Või
5 sl Jahu
8 dl Piim
0.5 tl Sool
0.25 tl Muskaatpähkel (jahvatatud)
0.25 tl Valge pipar
2 dl Riivjuust
PEALERAPUTAMISEKS
1.5 -2 dl Riivitud Parmesani juust

Valmistamine
Seenekastme jaoks lõika peekon tükkideks ning pruunista pannil 3–4 minutit. Lisa tükeldatud seened, hakitud sibul ja peenestatud küüslauk, kuumuta 4–5 minutit. Lisa ka purustatud tomatid, puljongikuubik, vesi ja maitseained, hauta veel 3–4 minutit. Juustukastmeks sulata poti põhjas või. Lisa vähese piimaga segatud jahu ja kuumuta pidevalt segades. Vala hulka ülejäänud piim ning kuumuta paar minutit usinalt segades. Kui jahu jääb tükki, hõõru kaste läbi sõela. Maitsesta soola, muskaatpähkli ja pipraga. Lisa riivitud juust ja sega selle sulamiseni. Pane võitatud lasanjevormi kiht juustukastet, lasanjeplaadid, pool seenekastmest, veidi juustukastet, taas kiht lasanjeplaate ning mõlemat kastet. Lao peale lasanjeplaadid ja kata ülejäänud juustukastmega.Raputa üle riivitud Parmesaniga ja küpseta 225° juures 40 minutit.NB! Jälgi, et lasanjeplaadid oleksid pealt kastmega täielikult kaetud, muidu jäävad need küpsedes kõvaks.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee