Itaalia köök

Kivipuraviku-risoto 

Imre Kose, 16. jaanuar 2009, 14:03
Kivipuraviku-risottoFoto: Stiil
Imre Kose seenerisoto.

Kogus: neljale

Koostisosad
300 g Risotoriis
50 g Šalottsibul hakituna
2 sl Soolata koorevõi
2 sl Oliiviõli
50 g puravikud (kuivatatud)
2 dl Valge vein
1 tl Tüümian
30 g Parmesani riivituna v. muud kõvat juustu
30 g Parmesani chipside jaoks v. muud kõvat juustu

Valmistamine
1. Kalla puravikud üle 1,5 l sooja veega ja lase seista umbes 30 minutit. Passeeri paksu põhjaga kastrulis 1 spl või ja õliga riis ja lisa sibul jätka veel puulusikaga aeg-ajalt segades umbes 3–4 minutit.
2. Lisa valge vein ja seejärel alusta keskmisel kuumusel segades vähehaaval puljongi (seente leotusvedeliku) lisamist lisa puljongit sedavõrd, et see jõuaks riisi imenduda. Kui pool puljongist on lisatud, pane juurde puravikud ja jätka vedeliku lisamist, küpseta kokku umbes 20 minutit.
3. Lisa lõpus riivitud parmesan ja 1 spl võid, maitsesta tüümiani, musta pipra ja vajaduse korral vähese soolaga
serveeri kohe, lisades pinnale veel väheke parmesani.
Kui soovid muuta pakutavat atraktiivsemaks, aseta 3x10 grammi riivitud parmesani seibikujuliselt õhukese kihina pärgamendiga vooderdatud ahjuplaadile ja küpseta 150 kraadi juures kuldpruuniks. Serveerides lisa chips ja kaunista tüümianiga. Sobib suurepäraselt näiteks ahjus röstitud pardifilee juurde.
Veinisoovitus: mahlakas Valpolicella
Bon appetit !

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee