Suvine marjasalatFoto: Daisy Lappard
Kiudainerikkad toidud
28. august 2008, 07:25

Suvine marjasalat

Suhkrusiirup muudab tikrikoored pehmemaks, seetõttu tasub tikreid siirupis leotada ka teiste roogade puhul, kus pelgad haput ja kõva koort.

Kogus: kahele

Koostisosad
200 g Värsked marjad (tikrid, mustikad, sõstrad, vaarikad)
150 g Vesi
50 g Suhkur
2 tk Tähtaniis
300 g sojakohupiimakreem

Valmistamine
1. Keeda suhkrust ja veest siirup, kuhu lisa ka kaks tähtaniisi.
2. Puhasta tikrid sabadest ja vala kuum siirup tikritele. Lase segul maha jahtuda.
3. Aseta kausi põhja siirupis ligunenud tikrid ja nende peale lusikaga teisi värskeid marju.
4. Vala marjadele veidi siirupit ning serveeri koos sojakohupiimakreemiga.
Sojakohupiim on lisandiga kindlasti tervislik, kellele maitse ei sobi, asendagu see kas kohupiima või vahukoorega.