Kiudainerikkad toidud

Prantsuse ploomikook 

Toidutare, 30. august 2008, 09:40
Prantsuse ploomikook Jaan Heinmaa
Mandlikattega ploomikook maitseb kõige paremini leigelt, serveerituna külma vanillijäätisega.

Koostisosad
PÕHI
100 g Või
2 sl Vesi
3 dl jahu
TÄIDIS
1 kg Ploomid
1 dl Suhkur
2 sl Kartulijahu
MANDLIKATE
100 g Või
1 dl Suhkur
1 dl Mandlid
2 tk Muna
SERVEERIMISEKS
Vahukoor (või vanillijäätis)

Valmistamine
Puhasta ploomid kividest ja lõika väikesteks tükkideks, vala koos suhkruga potti ning lase veidi seista. Sega toasoe või, jahu ja vesi ühtlaseks taignaks. Kata 24 cm läbimõõduga koogivormi põhitaignaga ja küpseta 200° juures 10 minutit. Keeda ploome mõni minut, lisades keeduvette vee-kartulijahusegu; vala viljad eelküpsetatud taignale. Mandlikatte jaoks vahusta toasoe või suhkruga. Peenesta mandlid ja sega koos munakollastega või-suhkruvahu hulka. Kõige lõpuks lisa vahustatud munavalged.
Kata ploomid mandlikattega ja küpseta ahjus veel 20 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee