Puruõunad-uruõunadFoto: Merilin Truusa
Kiudainerikkad toidud
4. september 2008, 07:10

Puruõunad-uruõunad

Puruõunad (ehk kuulus apple crumble) on üks lihtsamaid viise koduaia ubinatest midagi imetabaselt maitsvat valmistada, krõbedat ja mahlast, kuuma ja külma.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kg Hapud õunad
Paar supilusikat fariinsuhkrut
ohtralt kaneeli
Mõned õhukesed võiviilakad
hakitud röstitud pähkleid, mandleid vms
PURU
100 g Või
Suhkur
täistera nisujahu ja kiirkaerahelbeid vahekorras 2:1

Valmistamine
1. Täpne retsept oleneb õunade hapususest, vormi suurusest ja õunakihi paksusest - maitsvat katsetamist, puusse panna pole võimalik!
2. Õunad koorida ja puhastada ning tükeldada võitatud ahjuvormi. Riputada üle fariinsuhkru ja kaneeliga. Laotada peale mõned võiviilakad (võib ka puru peale panna või üldse ära jätta, kui on eriti mahlased õunad). Õunte vahele puistamiseks sobivad hästi ka igasugused röstitud seemnelised ja pähklilaadsed :P
3. Puru jaoks näppida külm kuubistatud või jahu-kaerahelbesegu ja suhkruga (viimaseid võrdsetes mahtudes) läbi. Lisada kuivaineid kuni taina asemel tekib puru. Nii lihtne see ongi. Katta õunatükid puruga ja küpsetada 225 kraadini eelsoojendatud ahjus kuni puru on kuldne ja õun küps. Serveerida kuumalt või külmalt, jäätise või vanillikastmega.
Allikas: toidublogi "Pisike ja Pisut Segi"