Lihatoidu retseptid

Lihtne maksapasteet 

Angelica Udeküll, 25. august 2008, 09:55
Lihtne maksapasteet Daisy Lappard
Lihtsa ja kiire pasteedi valmistamiseks võid kasutada ükskõik millist maksa, veisemaksa asemel sobivad ka kana- ja seamaks.

Kogus: kuuele

Koostisosad
300 g Veisemaks
1 tk Porgand
1 tk Sibul
20 g Või
1 sl Õli
4 cl Konjak või brändi
Pipar
Sool

Valmistamine
Kuumuta pannil õli. Haki sibul ja porgand peeneks ning prae pannil, kuni viljad on muutunud kuldseks. Puhasta maks ja haki peenemad ribad. Lisa maks pannile ja kuumuta läbi. Maitsesta maks soola-pipraga ja hauta kaane all 15 minutit. Mikserda küpsenud maks, porgand ja sibul saumikseriga peeneks. Lisa massi hulka või ja konjak ning mikserda uuesti läbi. Serveeri saia või leivaga. Ära maksa üle küpseta, sest nii muutub see tuimaks ja kõvaks. Pea maksa söömisega piiri, kuna maks võib tekitada organismis raua ja A-vitamiini kuhjumist.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee