Kiudainerikkad toidud
25. august 2008, 09:19

Kreegikeedis karamelliseeritud Kreeka pähklitega

Kreeka pähklitega valmistatud hõrk kreegikeedis maitseb hästi saia peal, kuid seda võib panna ka tordi vahele.

Kogus: ühele

Koostisosad
80 g Kreeka pähkel
2 sl Suhkur
1 kg kreegid (kivideta)
1 kg Suhkur
1 tk Sidrunist pressitud mahl

Valmistamine
Tükelda kreeka pähklid ja rösti kuival pannil, puista üle 2 sl suhkruga. Kuumuta, kuni suhkur on sulanud ja helepruuniks tõmbunud ehk karamelliseerunud; eemalda tulelt. Pese kreegid ja puhasta kividest. Sega potis kreegid, suhkur ja sidrunimahl, kuumuta pidevalt segades keemiseni. Lase 4 minutit keeda ning lisa siis pähklid. Vala segu steriliseeritud purkidesse ja sule õhukindlalt. Jahutamise ajal pööra purke korduvalt ümber, et moos jääks ühtlane.