Kiudainerikkad toidud

Adžika 

Toidutare, 22. august 2008, 11:42
Kaukaasiapärane terav kaste liharoogade juurde.

Kogus: ühele

Koostisosad
8 küünt Küüslauk
2 tk Sibul
1 tk mädarõikajuur
1 tk Suur sellerivars koos lehtedega
100 g Tšillipiprad koos seemntega
1 tk Suur punane paprika
1 peotäis Aedtill
1 peotäis Koriander (värske)
0.75 dl Punase veini äädikas
0.25 tl Sool

Valmistamine
Töötle kastmeaineid köögikombainis pulssrežiimil: alusta küüslaugu peenestamisest ning lisa siis tükeldatud seller, mädarõigas, sibul, tšillipiprad ja paprika. Pane hulka ka peenestatud maitseroheline; töötle pulssrežiimil edasi, kuni saad üsna jämeda struktuuriga segu. Kaabi see masinast välja, lisa äädikas ja sool. Hoia järgmise päevani kinnikaetult külmas ning tõsta siis purki, säilita külmkapis. Adžika on kasutamisvalmis 3 laagerdumispäeva järel.
NB! Kui soovid vähem põletavat kastet, kaabi tšillipiprast seemned välja.
Kogustest valmib 400 ml.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee