KukeseenepastaFoto: Daisy Lappard
Õhtusöögi retseptid
9. august 2009, 06:09

Kukeseenepasta

Klassikalise suitsu- või kerge kalkunisingi asemel võid kasutada ka rasvasemat peekonit. Sel juhul vähenda õli ja või kogust.

Kogus: kahele

Koostisosad
150 g Täisteranuudlid
100 g Kanapuljong
1 sl Oliiviõli
2 sl Või
150 g Kukeseen
100 g suitsusink
1 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
1 noaotsatäis Hakitud tšillikaun
1 sl Murulauk (hakitud)

Valmistamine
Kuumuta pannil oliiviõli ja või.Haki singist peenikesed ribad ja prae pannil kergelt läbi.Haki sibul, tšilli ja küüslauk peeneks ja lisa samuti pannile.Pese kukeseened ja puhasta suuremast prahist. Suuremad seened lõika peenemaks, väiksemad jäta niisama. Prae pannil koos singi ja sibulaga läbi.Vala juurde puljong ja hauta kergelt.Lisa pannile eelnevalt keedetud täisteranuudlid ja kuumuta kogu pannitäis läbi.Serveeri koos hakitud murulauguga, soovi korral võid lisada ka riivitud Parmesani.Kanapuljongi asemel sobib lisada ka kuiva valget veini. Kui seened on väga mahlased, vähenda lisatava vedeliku kogust.Maitse rikastamiseks võid lisada pasta hulka ka veidi trühvlilõhnalist õli.