Kiudainerikkad toidud

Vanillimaitseline ploomikeedis 

Toidutare, 22. august 2008, 07:18
Vanillimaitselises keedises võid kasutada vanillikauna asemel ka vanillsuhkrut. Vali moositegemiseks küpsed tumedad ploomid.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 tk Vanillikaun (või 2tl vanillsuhkrut)
2 kg Ploomid
1.3 kg Suhkur
2 tk Sidrunist pressitud mahl

Valmistamine
Lõika vanillikaun pikisuunas pooleks ja eemalda teelusikaga seemned. Kalla poolitatud ja kividest puhastatud ploomid suurde potti. Lisa vanillikaun koos seemnetega (või vanillsuhkur) ja 3 dl vett, kuumuta keemiseni. Keeda väiksel tulel 10 minutit ja eemalda siis kaun. Lisa suhkur ja sidrunimahl, lase pidevalt segades veel kord keema. Keeda 20–30 minutit, kalla kuumadesse purkidesse ja sule õhukindlalt.