Kiudainerikkad toidud

Vanillimaitseline ploomikeedis 

Toidutare, 22. august 2008, 07:18
Vanillimaitselises keedises võid kasutada vanillikauna asemel ka vanillsuhkrut. Vali moositegemiseks küpsed tumedad ploomid.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 tk Vanillikaun (või 2tl vanillsuhkrut)
2 kg Ploomid
1.3 kg Suhkur
2 tk Sidrunist pressitud mahl

Valmistamine
Lõika vanillikaun pikisuunas pooleks ja eemalda teelusikaga seemned. Kalla poolitatud ja kividest puhastatud ploomid suurde potti. Lisa vanillikaun koos seemnetega (või vanillsuhkur) ja 3 dl vett, kuumuta keemiseni. Keeda väiksel tulel 10 minutit ja eemalda siis kaun. Lisa suhkur ja sidrunimahl, lase pidevalt segades veel kord keema. Keeda 20–30 minutit, kalla kuumadesse purkidesse ja sule õhukindlalt.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee