Kurkide marineerimineFoto: PantherMedia/Scanpix
22. august 2008, 07:07
Krõmpsud marineeritud kurgid
Vali marineerimiseks väiksed krõmpsud kurgid, need jäävad hoidise sees mõnusalt karged.
Kogus: ühele
Koostisosad
3 kg Kurk
mustsõstralehti
tillivarsi ja -õisikuid
2 -3 cm mädarõikajuurt
3 -4 küünt Küüslauk (soovi korral)
MARINAAD
4 sl Suhkur
4 sl Sool
4 sl Äädikas 30%
2 l Vesi
Valmistamine
Pane purkide põhja mustasõstralehti, tilli, tükeldatud mädarõigast ja küüslauku. Täida purgid tervenisti kurkidega, pannes ka nende vahele ja peale mustasõstralehti, tilliõisikuid, küüslauku ning mädarõigast. Keeda valmis marinaad ja vala kuumalt kurkidele. Pane plekk-kaaned lahtiselt purkide peale ning kuumuta purke suures potis vees 15–20 minutit, kuni kurgid muutuvad heledamaks. Keera kaaned kinni ja lase purkidel kummuli jahtuda. Kogustest valmib 4 liitrit.
Kommentaarid (0)