Marineeritud männiriisikad küüslaugugaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
18. august 2008, 12:44

Marineeritud männiriisikad küüslauguga

Lihtne, efektse välimuse ja võrratu maitsega seenehoidis. Kuna hoidistes kaob küüslaugu spetsiifiline lõhn ja maitse, ei peaks seda pelgama ka need, kes muidu küüslauku ei armasta

Kogus: ühele

Koostisosad
1 l Väiksed kupatatud männiriisikad (2kg ehk 4l värskeid seeni)
10 -12 tk Küüslaugu õienutid koos 5-10cm pikkuse varrega
MARINAAD
1 dl Suhkur
1 dl Äädikas 10%
1.5 dl Vesi
0.5 sl Sool
1 leht Loorber
5 tera Valge pipar

Valmistamine
Hoia puhastatud männiriisikaid kuni ööpäev külmas vees jahedas kohas, vahepeal paar korda vett vahetades. Pane seened rohkesse keevasse vette ning keeda 10 minutit, kuni need on vajunud poti põhja ja vaht on muutunud tihedaks. Vala sõelale, loputa külma veega ja nõruta. Mõõda marinaadiained kastrulisse ning kuumuta keemiseni. Lisa küüslaugunutid, keeda tasasel tulel 5 minutit. Viimaks lisa seened ja lase kõik koos veel kord keema tõusta. Pane kohe purkidesse ja sule õhukindlalt.
Kogustest valmib 1,5 liitrit.