Marineeritud männiriisikad küüslauguga
Kogus: ühele
Koostisosad
1 l Väiksed kupatatud männiriisikad (2kg ehk 4l värskeid seeni)
10 -12 tk Küüslaugu õienutid koos 5-10cm pikkuse varrega
MARINAAD
1 dl Suhkur
1 dl Äädikas 10%
1.5 dl Vesi
0.5 sl Sool
1 leht Loorber
5 tera Valge pipar
Valmistamine
Hoia puhastatud männiriisikaid kuni ööpäev külmas vees jahedas kohas, vahepeal paar korda vett vahetades. Pane seened rohkesse keevasse vette ning keeda 10 minutit, kuni need on vajunud poti põhja ja vaht on muutunud tihedaks. Vala sõelale, loputa külma veega ja nõruta. Mõõda marinaadiained kastrulisse ning kuumuta keemiseni. Lisa küüslaugunutid, keeda tasasel tulel 5 minutit. Viimaks lisa seened ja lase kõik koos veel kord keema tõusta. Pane kohe purkidesse ja sule õhukindlalt.
Kogustest valmib 1,5 liitrit.
Kommentaarid (0)