Lihatoidu retseptid

Tomatine hakklihasoust 

Lia Virkus, 22. august 2008, 09:21
Tomatine hakklihasoust Jaan Heinmaa
Pikalt hautatud tomati-hakklihakaste säilib külmas 2 päeva, sügavkülmas 1 kuu.

Kogus: neljale
Valmistusaeg:
Valmistamisaeg 25 minutit + 1 tund hautamiseks

Koostisosad
1 tk Sibul
1 tk Porgand
1 vars Varsseller
2 sl Oliiviõli
500 g Veisehakkliha
1.5 dl Piim
2 purki (a 400g) Purustatud tomatid
2 dl Valge vein
2 sl Tomatipasta
Sool
Must pipar
Suhkur
Petersellilehed (hakitud)

Valmistamine
Koori sibul ja porgand ning tükelda koos selleriga nii väikesteks tükkideks, kui saad. Kuumuta pannil õli, lisa köögiviljad ja pruunista madalal kuumusel, aegajalt segades, 5 minutit, kuni need pehmenevad ja saavad kauni värvi. Lisa hakkliha ja kuumuta kõrgemal kuumusel umbes 10 minutit, kuni hakkliha roosa värvuse kadumiseni. Nirista pidevalt segades hulka piim.Lisa tomatikonserv, vein ja tomatipasta. Maitsesta soola, suhkru ja pipraga. Keeda madalal kuumusel umbes 1 tund. Sega hulka hakitud petersellilehed ja serveeri koos värskelt keedetud pastaga.Võid seda pika hautamisaja tõttu valmistada ka topeltkoguse ja poole kohe pasta juurde tarvitada. Poolega võiks mõne päeva pärast valmistada maitsva vormiroa.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee