Õuna-pisarakookFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
27. august 2008, 11:35

Õuna-pisarakook

Kogu pere lemmikkook, sest maitseb magus ja krõbiseb mõnusalt tänu õrnale beseekattele. Ja kui hea saab see veel kodumaistest õuntest tehtuna.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
150 g Või
1 dl Suhkur
3 tk Munakollane
2 dl nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
500 -600 g Hapukad õunad
1 tl Kaneel (jahvatatud)
BESEEKATE
4 tk Munavalge
2 dl Suhkur

Valmistamine
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates ükshaaval munakollased. Sega küpsetuspulber nisujahuga ja lisa tainasse. Laota tainas küpsetuspaberi abil väiksele ahjuplaadile. Koori õunad, lõika õhukesteks viiludeks, lao tainale ja puista üle kaneeliga. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 20 minutit. Samal ajal vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks. Määri vaht õuntele ja küpseta veel 10–15 minutit, kuni munavalgekate muutub kergelt kollakaks.