Kiudainerikkad toidud

Moos kõvakoorelistest marjadest moosisuhkruga 

Toidutare, 14. august 2008, 11:28
Põhiretsept, kuidas keeta moosi kõvakoorelistest marjadest moosisuhkruga.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kg puhastatud mustad ja/või punased sõstrad
1 dl Vesi
500 g moosisuhkur

Valmistamine
Aja marjad koos veega keema ning sega vähehaaval juurde suhkur. Lase 20 minutit keeda, tegutsedes vastavalt sellele, kas soovid keedist või džemmi; viimase saamiseks võid marjad saumikseriga purustada. Lase 20–30 minutit jahtuda, paar korda ettevaatlikult segades. Jahtumise ajal hakkab vedelik moosisuhkrus oleva pektiini mõjul paksenema ning kui keedist veel tasakesi segada, jaotuvad marjad ühtlaselt. Kui aga keedis panna purki kohe pärast keetmise lõppu, tõusevad marjad purgi ülaossa. Džemmi puhul pole jahutamine oluline. Tõsta moos steriliseeritud purkidesse ja sule õhukindlalt.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee