Lihatoidu retseptid

Savoi kapsa rullid kalkunitäidisega 

Pille Enden, 2. september 2008, 14:33
Savoi kapsa rullid kalkunitäidisega Jaan Heinmaa
Kalkuniliha keeratuna õrnadesse savoi kapsa lehtedesse on hõrk suutäis

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
ettevalmistus 1 tund + 1 tund ja 10min ahjus

Koostisosad
2 dl Vesi
1 dl Pikateraline riis
1 kg (16 lehte) Savoi kapsas
2 sl Oliiviõli
450 g kalkunihakkliha
1 tk Sibul
1 tk Muna
225 g Tomatikaste
0.5 tl Sool
0.5 tl Must pipar
4 dl beebiporgandid
KASTE
225 g Tomatikaste
5 dl Loomalihapuljong
170 g Tomatipasta
2 dl Vesi
3 sl pruun suhkur
2 tl Sidrunimahl
1 tl Worcestershire'i kaste
sool, must pipar

Valmistamine
Lase riis 1dl veega keema, alanda kuumust ja hauta 20 minutit. Pane suure poti täis vett pliidile ja kui see läheb keema, alanda kuumust ning hauta selles kapsalehti 4-5 minutit. Nõruta ja jahuta. Kuumuta pannil õli ja pruunista selles hakitud sibulat paar minutit. Lisa hakkliha ja kuumuta segades, kuni liha pruunistub. Vala kaussi ja jahuta. Sega hulka riis, lahtiklopitud muna ja 225g tomatikastet. Maitsesta soola ja pipraga. Sega eraldi nõus kastmeks puljong, tomatikaste ja -pasta, vesi, pruun suhkur, sidrunimahl ja Worcestershire'i kaste. Maitsesta soola ja pipraga.Määri ahjuvorm võiga ja laota põhja viiludeks lõigatud porgandid. Tõsta igale kapsalehele 2sl kalkunitäidist, keera leheotsad liha peale ning keera lehed rulli. Tõsta rullid, lõikepool all, vormi porgandite peale. Vala peale kaste. Kata fooliumiga ja küpseta 175-kraadises ahjus 1 tund. Viimaseks 10 minutiks eemalda foolium.Kogustest valmib 16 rulli

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee