Eriline marjajäätis
Kogus: kolmele
Koostisosad
5 klaasi Värsked marjad (vaarikad, maasikad, mustsõstrad)
6 sl Suhkur
2 sl Vesi
250 ml Vahukoor
Valmistamine
Keeda esmalt marjad koos vee ja suhkruga. Lase keedetud mass läbi sõela või marli, et lõpptulemus jääks seemnevabaks. Aseta saadud segu külmkappi üheks ööks seisma. Järgmisel päeval vahusta koor ja sega see ülejäänud massi hulka. Sega jäätist iga paari tunni tagant. Õhtuks on jäätis valmis. Serveeri seda koos värskete marjade ja krõbedate küpsistega. Ära lase vahukoorel liiga kõvaks muutuda, vaid lõpeta vahustamine, kui koor on veel kergelt kreemjas. Soovi korral võid vahukoore ja marjamassi omavahel korra mikseriga läbi vahustada, et oleks garanteeritud ühtlane jäätisemass.
Kommentaarid (0)